Jan-Joost Kroon

Van Capo tot CEO
HomeBiografieLezingenFoto’s & video’sBlogContact
Home
MKB bedrijven

MKB bedrijven

De Napolitaanse maffia, beter bekend als de Camorra, is een organisatie die goed te vergelijken is met een (groot)MKB bedrijf. De structuur, de achtergronden, de ontwikkeling, de bedrijfsvoering van deze maffia stroming maken de vergelijking met MKB bedrijven mogelijk.

Wanneer je als organisatie niet geremd wordt door bepaalde tradities, niet bijzonder veel managementlagen of veel regels hebt maakt dit het mogelijk om soms sneller te reageren op situaties en wat opportunistisch zaken aan te pakken.

In deze keynote zal Jan-Joost expliciet ingaan op de kenmerken van deze stroming van de Italiaanse maffia. Waarbij er, naast wat basiskennis over de maffia in het algemeen, vergelijkingen gemaakt worden met MKB bedrijven, en welke elementen uit hun bedrijfsvoering leiden tot hun succes.

Kenmerkend van deze stroming is het snelle schakelen, inspringen op kansen en vooral niet teveel bezig zijn met overleggen of bureaucratie. Waar ligt het gevaar of juist de kracht van dit soort type organisaties en welke lessen kunnen organisaties hieruit halen. Jan-Joost vertelt het in deze key-note

Lezingen

Van Capo tot CEO
MKB bedrijven
Lezingen overzicht
Interessant om over de echte wereld achter het Godfather verhaal te leren en een leuke invalshoek om lessen uit te leren voor de dagelijkse praktijk.
- J.E. van der Ham
In elk geval heb je als organisatieadviseur best lef om de maffia als voorbeeld van een efficiënte organisatie te presenteren waar ‘normale’ organisaties best iets van kunnen leren.
- R. Heinsbroek
Het allermooiste is nog wel dat Jan-Joost Kroon goede en toepasbare tips meegeeft die uiterst bruikbaar zijn.
- D. Hensen
Het geeft weer eens een heel nieuw perspectief op organiseren.
- K. de Vries

Nr. 1 Managementboek

Bijna 4 weken heeft het boek van Jan-Joost bovenaan de managementboek top 100 gestaan. Reden genoeg om ook het boek aan te schaffen en te lezen wat ook jouw organisatie kan leren van de Italiaanse maffia.

Jan-Joost Kroon boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2024 - Jan-Joost Kroon en sprekersbureau Quality Bookings