Jan-Joost Kroon

Van Capo tot CEO
HomeBiografieLezingenFoto’s & video’sBlogContact
Home
Van Capo tot CEO

Van Capo tot CEO

Een gedurfd en eigenzinnige onderwerp wat Jan-Joost zonder enige schroom over de bühne brengt. Wanneer Jan-Joost wordt gevraagd als spreker is één ding zeker: de aanwezigen krijgen een verhaal en perspectief te horen wat ze daarvoor nog nooit hebben gehoord. Zijn stijl is verhalend, informatief, prikkelend en met een hele berg passie, een absolute meerwaarde voor een congres, uw eigen organisatie of een klantendag.

Maffia is net zoiets als TomTom, Luxaflex, Ipad: iedereen kent het wel maar niemand weet nou écht hoe het in elkaar zit of welke varianten er allemaal zijn. Hetzelfde geldt voor de maffia. Hoewel deze term te pas en onpas gebruikt wordt staat het wel ergens voor, en zijn er hele grote verschillende tussen de verschillende maffia’s. Niet alleen in een geografisch gebied maar juist ook op bedrijfsvoering en kenmerken per maffia.

Onderling zijn de kenmerken en de bedrijfsvoering verschillend. Waar de ene organisatie lijkt op een MKB bedrijf (Camorra), de andere op een corporate of overheidsbedrijf (Cosa Nostra) maar zit er ook een typisch familiebedrijf tussen (‘Ndrangheta). Er is wel degelijk iets wat al deze bedrijven met elkaar bindt (gezamenlijke ideologie en kernwaarden) maar er zijn verschillen in o.a. uitvoering, structuur en leiderschap.

In zijn key-note behandelt Jan-Joost drie verschillende stromingen van de Italiaanse maffia. Drie bedrijfsnamen, drie gebieden, drie verschillende organisaties maar allemaal werkzaam in dezelfde branche. Het zijn concurrenten van elkaar, maar werken ook samen in een hoog competitieve markt met veel risico en waar geen contract getekend wordt terwijl het gaat om miljarden. Op welke kurk drijft deze organisatie? En hoe gaan zij om met effectiviteit, kwaliteit, communicatie, diversiteit en het verbinden van consequenties aan het niet behalen van verwachten of doelen?

Allemaal onderwerpen die terugkomen in deze key-note. Waarvan Jan-Joost zeker weet: elke organisatie of leider kan iets leren van de bedrijfsvoering van de Italiaanse maffia.

Lezingen

Van Capo tot CEO
MKB bedrijven
Lezingen overzicht
Interessant om over de echte wereld achter het Godfather verhaal te leren en een leuke invalshoek om lessen uit te leren voor de dagelijkse praktijk.
- J.E. van der Ham
In elk geval heb je als organisatieadviseur best lef om de maffia als voorbeeld van een efficiënte organisatie te presenteren waar ‘normale’ organisaties best iets van kunnen leren.
- R. Heinsbroek
Het allermooiste is nog wel dat Jan-Joost Kroon goede en toepasbare tips meegeeft die uiterst bruikbaar zijn.
- D. Hensen
Het geeft weer eens een heel nieuw perspectief op organiseren.
- K. de Vries

Jan-Joost Kroon boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2023 - Jan-Joost Kroon en sprekersbureau Quality Bookings