Jan-Joost Kroon

Van Capo tot CEO
HomeBiografieLezingenFoto’s & video’sBlogContact
Home
Familiebedrijven

Familiebedrijven

Het is gek dat één van de grootste criminele organisaties ter wereld tientallen jaren (bijna) onzichtbaar was voor het grote publiek. Dat kregen ze voor elkaar door te doen waar maffiaorganisaties goed in zijn: zoveel mogelijk onzichtbaar blijven. Pas in 2007 kwam deze organisatie in het grote internationale licht te staan. Deze organisatie, ‘Ndrangheta, is er een die is opgebouwd uit alleen maar familiebedrijven en werken nauw samen met elkaar. Tradities, lange termijnvisie en geduld zijn allemaal woorden die kenmerkend zijn voor deze organisatie en daarom ook goed passen op een ‘normaal’ familiebedrijf.

De verbinding tussen mensen zorgt voor een krachtige organisatie. Helemaal wanneer deze verbindingen bestaan puur uit familie leden. De loyaliteit, doorzettingsvermogen en het gevoel van familie en eer brengen dit soort organisaties net wat verder dan anderen, omdat de medewerkers nét een extra stapje zetten.

De kracht van de ‘Ndrangheta is de sterke interne structuur en samenhang. Deze organisatie is een grote internationale speler en dat komt doordat zij een heel strak franchiseconcept hanteren. Hierdoor zijn ze in staat om succesvol en snel te groeien. De kracht van familie en loyaliteit aan elkaar zorgt ervoor dat deze organisatie stabiel is en veerkrachtig.  Zij geloven in een lange termijn samenwerking met stakeholders waarbij heel selectief gekeken wordt met wie er samengewerkt wordt en wat iemand bijdraagt aan de totale keten. Waar ligt het gevaar of juist de kracht van dit soort type organisaties en welke lessen kunnen organisaties hieruit halen. Jan-Joost vertelt het in deze key-note

Lezingen

Van Capo tot CEO
Familiebedrijven
Lezingen overzicht
Interessant om over de echte wereld achter het Godfather verhaal te leren en een leuke invalshoek om lessen uit te leren voor de dagelijkse praktijk.
- J.E. van der Ham
In elk geval heb je als organisatieadviseur best lef om de maffia als voorbeeld van een efficiënte organisatie te presenteren waar ‘normale’ organisaties best iets van kunnen leren.
- R. Heinsbroek
Het allermooiste is nog wel dat Jan-Joost Kroon goede en toepasbare tips meegeeft die uiterst bruikbaar zijn.
- D. Hensen
Het geeft weer eens een heel nieuw perspectief op organiseren.
- K. de Vries

Nr. 1 Managementboek

Bijna 4 weken heeft het boek van Jan-Joost bovenaan de managementboek top 100 gestaan. Reden genoeg om ook het boek aan te schaffen en te lezen wat ook jouw organisatie kan leren van de Italiaanse maffia.

Bekijk het boek

Jan-Joost Kroon boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2023 - Jan-Joost Kroon en sprekersbureau Quality Bookings